Ebbedal

Ebbedal er en natur og ude institution smukt beliggende i skovkanten. Vi er ude hver dag og nyder naturen og følger årets gang. Vores børnehavebørn er ude hele dagen også når vi spiser. Vuggestuebørnene er ligeledes ude hver dag, men holder samling indenfor, ligesom måltiderne indtages indenfor.

Børnehuset Skåninggårdsvej - Ebbedal

I Ebbedal er vi midt i naturen omgivet af de skønneste kuperede engenatur og helt tæt på skoven.

Foruden skoven og engene, at gå på opdagelse i har vi en stor åben legeplads og boldbane, hvor børnene elsker at lege. 

Vi elsker at tage på tur

Børnehaven tager på tur 3 dage om ugen, og har to hjemmedage.

Vi har flere ynglings steder Bukkebrusebroen, Anemonebakken, grusgraven eller Arresø, hvor vi følger dyre- og plantelivet og laver bålmad. Andre gange går vi på opdagelse og tramper vores egne stier igennem marker og skov ud i det blå. 

Når vi tager på tur, er det oftest med sin egen gruppe, men andre gange kan grupperne være opdelt efter alder, køn eller interesse. 
Vuggestuebørnene er også en naturlig del af udelivet. De leger, undersøger og udforsker legepladsen eller tager på kortere ture til ”koglebakken” eller ”krokodillesøen”. 

Lille nørd

Hvad enten vi er i skoven, ved søen eller på legepladsen undersøger vi naturfænomener og dyrelivet. 

Vi er nysgerrige på og optaget af verden omkring os og laver gerne eksperimenter ud fra et ”lille nørd” perspektiv. Her undersøger vi stort og småt, langt og kort, hvordan og hvorfor og vi planter og sår.

Vores lille hus tæt på skoven

Selvom vi er ude hele dagen nyder vi vores skønne hus, hvor vi hat to grupperum til børnehaven i den ene ende af huset og vuggestuen i den anden ende.

Vi bruger især huset om morgenen og i de sene eftermiddagstimer. Derudover bruger vi grupperummene til mindre grupper som læsegrupper, sproggrupper, storegruppen eller blot til at et par børn leger i dukkekrogen. 

Sidst opdateret 1. februar 2018